Yörükler ve Türk Dünyası Paneli gerçekleşti

15. Uluslararası Muğla Yörük-Türkmen Toyu kapsamında 6 Temmuz 2024 cumartesi günü "Yörükler ve Türk Dünyası Paneli" gerçekleşti.

Merkez müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Aslı ÇANDARLI ŞAHİN'in kadınların kültür aktarıcılığına ilişkin bir konuşma yaptığı panelde; Prof. Dr. Öcal OĞUZ, Çadır Lunga Belediye Başkanı sayın Anatoli TOPAL, Doç. Dr. Aysun DURSUN, Doç. Dr. Mehmet Surur ÇELEPİ, Doktora Öğrencisi Albina ABDİLDANOVA panelist olarak yer aldı ve çok değerli bilgiler paylaştı.

Gagauz ekibin yöresel giysilerle gerçekleştirdiği dinleti panelde renkli anların yaşanmasını sağladı.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa GÖKÇE, dekan yardımcıları Doç. Dr. Nagehan UÇAN EKE ve Doç. Dr. Yunus İNCE'nin de katıldığı "Yörükler ve Türk Dünyası Paneli"ne katkı ve destekleri için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Ahmet ARAS'a, Menteşe Belediye Başkanı sayın Gonca KÖKSAL'a, Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı sayın Orhan AKCAN'a teşekkür ederiz.

Son Güncelleme : 21.09.2024 13:42 Okunma Sayısı : 266